Разочарован доброволец: Изморих се от украинци с много претенции и пари, живеещи на гърба на държавата и ЕС

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Легендарният вратар от златния отбор на „Нефтохимик“ Свилен Симеонов в последните 6 месеца работи като доброволец в Кризисния център в подкрепа на украинците във Варна. Днес той обяви, че напуска – разочарован от отношението на тези хора, които уж бягат от война, но идват тук с безкрайно много претенции.

Ето какво написа във фейсбук Свилен Симеонов:

За мен беше чест, НО СЕ ИЗМОРИХ! Напускаме с Веси центъра за бежанци. Доброволец не се измаря, но доброволец се разочарова. Изморих се от украински туристи с много претенции. Последните два месеца ние не помагаме на бежанци, а се караме със тях, защото искат нещо което не можем да им дадем. Искат да живеят като туристи, а са бежанци. Изморих се да идват хора с много пари и да живеят на гърба на държава и ЕС

Как може да дойдеш да искаш безплатно настаняване и да ми кажеш: „Аз работя в Украйна и печеля 10 000 $“. И идваш за 15 лева от държавата. Или да дойдеш с думите: „Ти си длъжен да ме настаниш където искам!!!“

Тези случаи вече преобладават. 6 месеца отделих в помощ за хора, бягащи от войната. Тези 6 месеца ги взех от семейство, деца, Лео и приятели. Спряхме да пътуваме. Дадохме всичко. Но…стига! Спирам и не съжалявам!

Помогнахме на хиляди, предимно майки с деца. Горд съм със това което направихме. Горд съм, че никога не се продадохме или предадохме.

Помня как в начало нямах търпение да дойде утрото и да помогна на колкото си може повече хора. Не спяхме. Живеех със тях. Прекосявах Румъния, за да взема бежанци.

От известно време обаче не се чувствам полезен. Не ходя с удоволствие. Няма я онази тръпка. „Убиха“ я многото претенции на бежанците. Няма ги вече измъчените стари хора, майки с деца. Няма ги благодарните хора.

Но винаги ще помня, че макар и с малко помогнахме в най трудните моменти на непознати хора. Ще ме „топлят“ десетките благодарствени писма. Запознах се с уникални хора. Благодаря ви!

Данчо, Альона, Катя, Марик, Женя, Олга и Олга, Наташа, Оксана, Станислав, Васко…ще ви помним само със добро. Време е, войната да свърши и всички вие да си отидете по родните места. Пожелавам ви го от сърце!

Моля да не ми звъните и пишете…Не мога да ви помогна. Свобода ви желая.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiranКоментари

Коментара


loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар