Разпитваха на софийското летище трима монаси, близки на Далай Лама

Разпитваха на софийското летище трима монаси, близки на Далай Лама

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Българските гранични власти на летище София са задържали и предали на имигрантската служба трима висши монаси от манастира Дарамшала – свещения град в Тибет, предаде репортер на “Флагман”. В петъчния следобед те са разпитвани с интервюта. Според изданието им се отправяли въпроси защо притежават документи за самоличност от различни държави, каква е целта на посещението им у нас, какво работят, къде са родени и т.н.

Монаси на Далай Лама пристигат в Бургас

Става въпрос за посветени висши духовници от най-близкия кръг на Далай Лама, извървели своя път в езотеризма до предпоследното стъпало, доближавайки се до последния най-висок сан на посветеност. Визитата им у нас е организирана от българското посолство в Индия и се реализира от фондация “Калпатару”, подкрепяна е от Община Бургас и външното ни министерство.

Утре от 10:30 часа в Културен център “Морско казино” будистките гости на града трябва да благословят стотици свои последователи, които ги очакват за тридневна среща от 6-ти до 8-ми юли. Бургазлии и гостите на града тръпнат от месеци в очакване да се докоснат до древното учение на Тибетската пясъчна мандала – енергийната рисунка, до спецификата на медитацията, молитвата, хармоничните отношения.

Трима монаси, близки до Далай Лама и танцьори от Тибет и Хималаите представят в Бургас уникален микс от култура, религия и мистика. Множеството от хора, отдадени на източните духовни учения, вече се подготвят за първата утрешна среща, за която са предвидени автентични танци на тибетските монаси. Предвиден е традиционен астрологически сеанс със зарове “Мо”.

По думите на източника на изданието проблемът при влизането им у нас бил в представените от тримата по два паспорта – единият индийски, другият тибетски. 

Самият кмет на община Бургас Димитър Николов трябва да приеме отшелниците в понеделник в кабинета си. Всъщност монасите пристигат по покана именно на Николов.

Източници на Dir.bg потвърдиха към 20 ч., че будистите са били разпитани, след което са пуснати да влязат в страната. Те отрекоха информациата, че хората на Далай Лама са били задържани – с тях е било проведено само стандартно интервю, което се прави на някои пристигащи по преценка на граничните власти. 

 


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар