Разплащания с Apple Pay вече са възможни и за клиенти на Пощенска банка

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

От няколко дни насам клиентите на още една българска банка могат да използват своите карти в Apple Pay. Пощенска банка обяви, че потребителите на издадени от нея кредитни и дебитни карти вече могат да ги добавят към мобилния портфейл на Apple и да използват своя iPhone или други устройство на компанията за безконтактни разплащания в страната. 

Добавянето на нова карта в Apple Wallet става чрез бутона плюс в горния десен край на приложението, като първо следва да изберете издателя на картата. Интересното е, че тук фигурират Фибанк, Райфайзенбанк, Уникредит и други, но не и Пощенска. Въпреки това можете просто да изберете Add a Different Card и да сканирате картата, като данните й ще бъдат разчетени и въведени автоматично. 

Припомням ви, че за разплащания с Apple Pay трябва просто да доближите своя iPhone или Apple Watch до терминала, като условието е той просто да приема разплащане с безконтактни карти. Следва да потвърдите трансакцията чрез Face ID или Touch ID за старите модели и готово. Apple Pay може да се използва и онлайн на Mac или iPad например. 

Услугата за мобилни разплащания на Apple се предлага в България от края на юни 2019 г., като първоначално поддържаше само карти от Revolut и Monese, но постепенно банките у нас започнаха да въвеждат поддръжка за своите клиенти.  

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар