Разпостранете! Баща дарява бъбрек на сина си за Коледа, но не достигат средства за транспорт

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Млад мъж от Варна ще получи бъбрек от баща си, за да живее. Йордан Иванов е на 30 години и спешно се нуждае от втора бъбречна трансплантация. Борбата му с болестта започва, когато той е още момче, на 19 години, и е трансплантиран. Но заради усложнения се налага да бъде направена спешно втора трансплантация в Гренобъл, Франция.

Животоспасяващият коледен подарък Йордан ще може да получи само ако го подкрепим – самата трансплантация се поема от НЗОК, но съпътстващите разходи за лица над 18 години се поемат от семейството. То обаче не разполага с парите за операцията. Надежата на всички е с обща помощ и подкрепа да се съберат нужните средства: „Сумата от 3600 евро за квартира, от 500 до 1000 евро на месец за преводач, за самолетни билети и други разходи е непосилна за нас. Трансплантацията ще бъде от различни кръвни групи – АВО, затова Йордан трябва да отиде там 5 седмици по рано за десенсибилизационна програма.

На 21 декември Йордан трябва вече да е в Гренобъл, за да може да бъде трасплантиран.“, споделя майката на младия мъж, която е сигурна, че много хора ще отворят сърцата си, за да помогнат на Йордан да живее.

Дарения в подкрепа на Йордан могат да се превеждат по банковата сметка на негово име:
IBAN: BG57 UNCR 7000 1522 1398 25
BIC: UNCRBGSF
Титуляр: Йордан Иванов Иванов

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар