Разпостранете! Венци страда от рядка болест и е получил очен кръвоизлив, има нужда от спешно лечение в Турция

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Венцислав Робев е на 39 години и е получил очен кръвоизлив. Състоянието му налага спешно лечение в Турция, което да спаси останалата част от зрението му, което и без друго е много силно нарушено.

 

Младият мъж има рядко заболяване, за лечението на което са нужни поне 25 хиляди лева. В един ден, изведнъж губи възможността да сгъва пръстите на ръцете си. Това е последвано от общо сковаване, обриви, проблеми с дробовете, кръвоносните съдове и ставите.

Той и приятелката му търсят причината за състоянието му в продължение на 5 години, без успех. Преди няколко месеца се получава критичен ръст в очното налягане, от което той губи голяма част от зрението си.

Получава диагноза склеродермия – системна склероза. В резултат на нея се появяват още заболявания – глаукома, имунен дефицит, пулмонална белодробна хипертония, синдром на Райно и други.

Пулмоналната белодробна хипертония води до сърдечна недостатъчност и при липса на лечение може да наложи трансплантация на бял дроб

Семейство, близки и приятели събират пари и той постъпва в турска болница. Там успяват да го диагностицират само за четири дни. Започва лечение по спешност заради критичното му състояние. Влизането на автоимунната болест в ремисия и е труден и дълъг процес.

Необходими са средства, за да може той да продължи своето лечение и да закупува нужните му лекарства. Получилият се сега кръвоизлив може да му отнеме зрението напълно. Близките му призовават за помощ.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар