Разпостранете! Майка на две деца се нуждае от животоспасяваща операция

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
48-годишна майка на две деца от Варна се нуждае от средства за животоспасяваща операция в Турция. Тя се бори с коварно заболяване – рак на маточната шийка. Лекарите в Турция ѝ дават надежди, че може да се възстанови, но операцията струва 40 000 евро, които са непосилни за семейството.

Мария Панова чува страшната диагноза през май миналата година след рутинен профилактичен преглед.

“Лошото е, че тук в България нещата се случват много бавно и докато ми излязат всички изследвания, трябваше да изчакам страшно много време“, казва Мария Панова пред bTV.

Времето е изключително ценно за Мария, тъй като ракът е агресивен. Жената тегли кредит от 40 000 лева и започва лъчетерапия в Турция.

“Резултатът даде, че има малко подобрения, но януари, сега преди две седмици, като отидохме,  се оказа, че има метастази в белия дроб“, разказва тя.

С помощта на близки, познати и приятели, жената успява да събере нови 40 000 лева и на 1 февруари отново заминава за лечение в Турция. Ще се подложи на химиотерапия, която ще предшества тежка операция.

“Всъщност цели намаляване на основния тумор и да се изчистят метастазите в белия дроб. Когато това стане, са готови веднага да пристъпят към операция и да не се губи време, защото туморът явно е агресивен и расте“, казва още Мария Панова.

След кредит и вложени вече 80 000 лева в лечението, нужните още 40 000 евро за самата операция, с която туморът трябва да бъде изчистен, са непосилни за семейството.

“В България направих консултация, но с такива разсейки лекарите просто ми препоръчаха палиативни грижи и опиати, които могат да ми изпишат. Аз все още не искам да се предавам. Много е важно да продължа да се боря, защото искам да съм до децата си. Просто не мога да се предам все още. Искам да се възползвам и от последния шанс, който имам“, казва тя.

Двете деца на Мария мечтаят само за едно – майка им да се излекува и да продължи да бъде до тях.

“Просто от нея искам да може да ме види на бала ми. Просто искаме тя да се оправи“, казва синът ѝ Вилиан Панов.

“Да ми помогне с учението, с кандидатстването занапред“, надява се дъщерята на Мария Микаела Панова.

Всеки, който иска да помогне на Мария Панова, може да го направи:

Сметка в ДСК:

IBAN : BG13STSA93000029248751 – в лева

BIC : STSABGSF

Титуляр: Мария Матева Панова

Revolut:

+359897885275

на този номер – личния номер на Мария, може да дарите по Revolut.

PayPal:

по имейл: [email protected]

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiranКоментари

КоментараThere is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар