Уволнение

Разпостранете! Много важно за хората, които са уволнени от работа

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

За жалост понякога се стига до там, че да бъдем уволнени от работа. И според българското законодателства има много сценарии, в които това да се окаже неправомерно уволнение. Сега се готви промяна, която да увеличи обезщетението в случай, че ни уволнят без да имат това право.

Тези хора да имат право на обезщетение за периода, в които са били без работа

Промените в Кодекс на труда вече са внесени в парламента. Колко ще е обезщетението? Брутната трудова заплата за периода, за койот става въпрос.

Процедурата е по бърз ред и минава в четири искови етапа – за признаване на уволнението като незаконно и отмяната му, за възстановяване на работа, и обезщетение за времето без работа и накрая иск за поправка на основанието за уволнение, посочено в трудовата ни книжка.

Сега обаче процедурата е бърза само на хартия и отнема години

Тъй като всеки иск се гледа на три инстанции, което е от полза на нарушителите, не и на ощетените служители. Те знаят, че санкцията за всичко е до шест брутни заплати, които разпределени в няколко години са си направо жълти стотинки.

Иска се премахване на ограничаващия срок, който е 6 месеца, за изплащане на обезщетението при незаконно уволнение. И да се обхваща целия период, през който служителят е бил без работа.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар