Разпостранете спешно! Дете на 1 година се нуждае от средства за лечение

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Мира Димитрова е на 1 година и 2 месеца – дете, родено в 38-та седмица без усложнения. 24 часа след раждането обаче започва нейната борба, която не спира и до днес.

 

В момента Мира се бори с рефрактерна епилепсия и двигателни нарушения, вследствие на вътреутробен исхемичен инсулт, който е довел до структурни промени в мозъка на детето и микроцефалия.

Родителите ѝ не спират да се борят, комуникирайки и консултирайки се с болници и лекари по целия свят. Най-много надежда засега виждат в Китай, където преди няколко месеца, въпреки епидемичната обстановка, успяват да заминат.

В момента са там и третират епилепсията чрез комбинация от кетогенна диета и традиционна китайска медицина, а за двигателно развитие на детето се прилага интензивна рехабилитация. Колкото по-бързо  се стигне до контрол над епилепсията, толкова шансовете за развитие на детето са по-добри.

Лечението ще бъде бавно и продължително, скъпо и на практика непосилно за родителите, ако не получат помощ. Разходите за престой и болнично лечение са около 7 000 – 8 000 лв. на месец, като прогнозите са, че може да продължи до две години.

Близки на семейството и колеги на родителите помагат на малката Мира, но лечението е много продължително и средствата, които са събрани, са недостатъчни.

Затова те се обръщат към всички, които имат възможност, да се включат в дарителската кампания, за да може момиченцето да се лекува.

Нека всички заедно да помогнем на Мира! Тя има право на детство!

Нека повече хора се включат в каузата Детство за Мира!

Може да помогнете по банков път: 

Дарителска сметка:

IBAN: BG98 FINV 9150 1317 4922 29

BIC CODE: FINVBGSF

Валута: BGN

„Първа Инвестиционна Банка” АД

Титуляр на сметката: Мира Георгиева Димитрова

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар