Разпострани! Стартира петиция за най-безпощадно наказание за убиеца на Андрея

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

В интернет стартира петиция, в която се настоява убиецът на красивата Андрея от Галиче да лежи в затвора до края на дните си.

Мотивът е, че максималната възможна присъда от 12 години не е достатъчна, за да възцари правосъдието за убийството.

​​​​​​​

„Напълно противоморално е да отнемеш живот. Никой няма право да отнеме чужд живот. Никой няма право да нарани друг човек. Никой няма право да отнеме най-хубавото на един родител“, се казва в петицията.

наказание за убиеца на Андрея

Към нея е публикувана и снимка на Андрея. Автор на инициативата не е посочен.

Има искане и за промяна на закона във връзка с умишлените престъпления, изтърпени от непълнолетни граждани, публикувано на 13 януари. Събраните подписи за тази петиция са 2401.

Днес пред медиите говори бащата на убитата Андрея. Той също поиска справедливост и настоя, че законите у нас не са справедливи. 18-годишният убиец Аксел е задържан няколко часа след като умъртви по особено жесток начин младата си съседка Андрея.

В Галиче се надигна и гражданско недоволство, защото стана ясно, че Аксел е бил с криминално досие, но се е разхождал на свобода.

Във връзка с жестокото престъпление народният представител от ГЕРБ Маноил Манев се обяви за промени Наказателния кодекс, в частта извършване на тежки престъпления от непълнолетни лица.

От утре парламентарната група започва работа по формулирането на предложението. Идеята е лица, които не са навършили 18 години, но са извършили тежки престъпления, да не могат да се възползват от по-лека присъда само заради това, че не са навършили пълнолетие.

Блиц

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар