Разработиха метод за превръщане на снимка във видео

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Снимката може и да носи приятни спомени, но видеото е в състояние да върне човек към онази незабравима тропическа дестинация, където е бил на почивка преди години. Водени от тази идея, изследователи от Вашингтонския университет в САЩ са разработили метод за дълбоко машинно обучение, който може да превърне неподвижно изображение в движещ се кадър, съобщава сайтът Гизмодо.

Ефектът може да бъде постигнат дори ако фотографията не е с най-доброто качество, отбелязват специалистите. Тествайки новия метод, те са успели да „раздвижат“ водопад на любителска снимка.Методът е подобен на използвания за „оживяване“ на портрети, но този път акцентът е поставен върху природата.


Алгоритъмът се е обучавал чрез записи на реки, водопади и океани. Резултатът – когато на невронната мрежа се показват неподвижни снимки, тя предсказва движението на обекта от началния кадър.

Получените видеа са достатъчно реалистични, но някои детайли все пак издават намесата на алгоритъм. Специалистите обаче са уверени, че този проблем може да бъде разрешен – невронните мрежи просто трябва да „наблегнат“ малко повече на обучението.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар