Разработката на собствен 5G модем се оказа трудна задача дори за Apple

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Трудностите за Apple в разработката на собствения им 5G модем продължават. Компанията първоначално планираше да е готова през 2024 г., след това отложи чипа си за началото на 2025 г., а днес чуваме за поредното изместване във времето.

Apple работи по собствен модем, след като през 2019 г. придоби по-голямата част от бизнеса с модеми за смартфони на Intel. Целта на компанията е този чип да е поредният, който ще я направи независима от външни производители, най-вече от Qualcomm, доставяща в момента 5G модемите за iPhone и други нейни продукти. Проблемите около създаването на модема обаче не спират, съобщава Марк Гърман от Bloomberg, и според него планът вече е той да бъде готов до края на 2025 г. или в началото на 2026 г. 


Очакваше се 5G модемът на Apple да дебютира в четвъртото поколение на бюджетния iPhone SE. Това все още е така, но е под въпрос дали заради модема премиерата на устройството няма да бъде отложена. 

От друга страна Apple има подновено споразумение с Qualcomm за доставка на 5G модеми чак до 2026 г., така че това “забавяне”, за което говори Гърман, не звучи толкова драматично, а по-скоро като очаквано развитие на нещата. Собственият чип на компанията от Купертино може да бъде готов тъкмо при изтичането на договора.  

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg


Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар