Разработката на iPhone 14 изостава от графика заради локдауните в Китай

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Разработката на поне един от задаващите се четири модела iPhone 14 изостава от графика заради локдауните в Китай, твърди Nikkei Asia, позовавайки се на информация по веригата за доставки на Apple. Компанията полага усилия да навакса закъснението.

Слуховете за предстоящата серия iPhone 14 продължават да се трупат, но един от тях е доста притеснителен. Появи се информация, че поне един от четирите модела iPhone 14 закъснява от графика със седмици поради продължаващите локдауни в Китай, свързани с COVID-19, които блокират ключови доставчици в Шанхай и се отразяват негативно върху логистиката в региона.Неназован изпълнителен директор във веригата за доставки на компоненти е посочил пред изданието, че е “предизвикателство да се компенсира изгубеното време, но Apple и нейните доставчици работят денонощно, за да ускорят процеса”.


Обикновено всички нови модели iPhone приключват инженерните тестове до края на юни, за да може масовото производство да бъде готово до края на август или началото на септември. “Ако процесът на разработка може да се ускори и да премине към следващото ниво до края на юни или началото на юли, може би ще е възможно крайният срок да бъде спазен”, посочва друг неназован източник, запознат с проблема, като допълва, че наистина е важно дали процесът ще може да се ускори.

Все още обаче не се очаква това забавяне на разработката да доведе до цялостно забавяне на серията iPhone 14, както се случи преди близо две години с iPhone 12, който стартира през октомври заради пандемията от COVID-19.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар