Разсейване vs. Фокусиране: Кои са работещите техники за концентрация

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Способността за фокусиране е ключова днес. Особено в ситуация на пандемия, в която сме принудени да живеем затворени, изолирани и да съчетаваме няколко дейности наведнъж. В пост-дигиталната епоха на свръхинформация и ангажираност с множество електронни устройства – фокусът, оказва се, е злато.

Неспособността да се концентрираме е една от все още неозаглавените от психолозите, но изключително разпространени съвременни тенденции. Когато говорим за артисти, вероятно разсейването е благоприятно. Но в повечето случаи разсеяността ни пречи да вършим всекидневните си задължения. От това продуктивността, работата и въобще живота ни – страдат.

Последвайте ни в: Spotify – Google Podcasts – Anchor – Breaker – Pocket Casts – RadioPublic

В новия епизод на аудио подкаста на Dir.bg “Trendy” Милена Николова-Миленита и Даниел Ненчев спорят по въпроса за фокусирането. Даниел опитва да сподели конкретни техники, които помагат за концентрацията, докато Милена иронизира.

Снимка: iStock by Getty Images/Колаж: Петя Александрова, Dir.bg

И все пак, от техния разговор може да научите какво представлява техниката “spotlight”, която изключва всичко маловажно от зрителното поле. Или че, инструменталната музика има силата да ни помогне да се абстрахираме от околния шум. Или, че класически техники като писането и следването на списъци или приоритизирането – са важни стъпки за концентрацията.

Между шегите и разсеяността на този подкаст, можете да вземете назаем работещи идеи за фокусиране. Най-добре – с тефтер и молив.

Последвайте ни в: Spotify – Google Podcasts – Anchor – Breaker – Pocket Casts – RadioPublic

 

 

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар