Разследването за

Разследването за „Нексо“: Компанията собственик правила транзакции към швейцарска банка

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Компанията собственик на „Нексо“ е правила масови транзакции в различни валути към сериозна швейцарска банка. Това съобщава bTV, като се позовава на свои източници в разследването.

По информация на телевизията те са в евро, долари, британски лири и швейцарски франкове.Според източниците, на които се позовава медията, сметките са на Антони Тренчев и Коста Кънчев. Те двамата от лятото на 2022 година не са влизали на територията на Европейския съюз и Великобритания.


Имат граждансво в Обединените арабски емирства, като Тренчев има и немски паспорт, а баща му е бил служител на бившата Държавна сигурност.

Малко по-рано пред bTV експертът по киберсигурност Любомир Тулев заяви, че стойността на компанията расте и платформата не се е сринала, след като стана ясно за разследването.

„Нека да не забравяме, че „Нексо“ е работодател на 600 служители. Те, за разлика от Ружа Игнатова, имат обезпеченост на тяхната монета. Нещо, което е в тотален противовес на това, което се твърди за измами и пирамиди – стойността на „Нексо“ не се срина за тези дни, в които тече разследването. Сайтът е достъпен, може да се направи регистрация. „Нексо“ дори в момента расте“, коментира Любомир Тулев.

„За мен това означава, че монетата е стабилна, тя е вързана с реалното обезщетение на компанията. При Ружа Игнатова „One coin“ е класическата „Понци“ схема – продаваш нещо, което няма обезпеченост. „Нексо“ има платформа, има обезпеченост на монетата „Нексо токен“, обезпечена със стойността на компанията“, допълни той.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар