Разследваният кандидат-депутат от “Изправи се! Мутри вън!” е отстранен от листата на партията

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Общински съветник и кандидат депутат от Бургаско се разследва за влияние върху вота на 11 юли. Главният прокурор поиска имунитета му.

Мая Манолова и Цветелин Георгиев

 

Има доказателства, че на 29 юни в бургаското село Маринка той е дал на четирима души имотна облага с цел да гласуват в полза на определена партия на изборите на 11 юли.

 

Стана ясно, че става въпрос за кандидат-депутата Цветелин Георгиев от бургаската листа на коалиция “Изправи се! Мутри вън!”. Той е настоящ общински съветник от СДС в Созопол, но от там казаха, че са свалили политическото си доверие от него, веднага след като е сменил коалицията.

 

За него се знае, че се занимава с препродаване на царевица, а в момента кара такси.

 

“Водачът на листата ни в Бургас Живко Табаков ще окаже пълно съдействие на органите на реда и прокуратурата за установяването на истината”, написаха във фейсбук от коалицията “Изправи се! Мутри вън!”.

 

Живко Табаков коментира пред bTV, че Цветелин Георгиев твърди, че няма съпричастност към никакви практики, нарушаващи закона. Той е отстранен от листата, за да се изясни истината и да не се възпрепятства разследването.

 

За напускането си днес Георгиев ще подаде надлежните документи.

 

“Тъй като изясняваме случая, силно се съмняваме това да е свързано с наш кандидат. Ще окажем пълно съдействие на всички институции”, каза Табаков.

 

Ето какво написаха във Фейсбук от партията на Мая Манолова:

 

Във връзка с искането на прокуратурата за отнемането на имунитет на лице с инициали Ц.Г. и със запитванията на медии за такова лице в листата на “Изправи се! Мутри вън!” в Бургас, информираме, че водачът на листата ни в Бургас Живко Табаков ще окаже пълно съдействие на органите на реда и прокуратурата за установяването на истината.

 

В листата в Бургас случаят се изяснява. Цветелин Георгиев твърди, че няма съпричастност към никакви практики, нарушаващи върховенството на закона. От този момент нататък Георгиев е отстранен от листата, за да се изясни цялата истина и да не се възпрепятства разследването.

 

За напускането си днес Георгиев ще подаде надлежните документи. За нас върховенството на закона е основна ценност и всяко негово нарушение, независимо от кого, смятаме за крайно неприемливо.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар