Разследвани от ДАНС незаконно назначени от ПП в пристанищата в 12 без 5

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

„Досегашният министър на транспорта и съобщенията Николай Събев бетонира властта на ПП Продължаваме Промяната в държавните пристанища в последния момент – чрез назначаване на партийни “парашутисти” и разследвани от Държавна Агенция „национална Сигурност“ функционери.

Последните назначения на изпълнителен директор и членове на Съвета на директорите на Bulgarian PORTS InfrastructureCo – ДП Пристанищна инфраструктура, красноречиво говорят за грубо погазване на правилата и изискванията на Закона за публичните предприятия във връзка с назначението на ръководни кадри и то в едно от най-бюджетните държавни структури.

 

 

ДППИ към Министерството на транспорта и съобщенията разпределя за развитие и строеж на пристанищна инфраструктура и съоръжения милиарди левове бюджетни средства. Освен това тази структура отговаря за стратегическото развитие на българските пристанища. Като пример само може да се посочи продължаващото с години удълбаване на акваторията на Варненското езеро, където до момента са потънали стотици милиони левове на българските данъкоплатци. С удълбаването обаче пристанището на Ахмед Доган на ТЕЦ-Варна се превръща в единствената алтернатива на постепенно закриващото дейността си държавно пристанище Варна Изток, пише Биволъ.

 

 

 

 

 

Моментът е финансово интересен и заради минаването на пристанищата ни от Домусчиеви в американски ръце в момента.

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар