Разследват инцидент с туристическо корабче по река Дунав

Разследват инцидент с туристическо корабче по река Дунав

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

“Ще бъде извършена щателна проверка за причините, довели до инцидент преди няколко дни с туристическо корабче по река Дунав”. Това коментира пред БТА Иван Жеков – директор на дирекцията “Речен надзор – Русе” към Изпълнителната агенция “Морска администрация”.

Сигнал за случая от името и на други пасажери е подала една от пътничките на корабчето – Невена Пенева.Тя обяснява, че инцидентът е от 2 юни (петък). След разходката с плавателния съд, при акостирането капитанът съобщил по микрофона, че корабчето е изгубило управление. Така плавателният съд се ударил леко в спрял на понтон друг пасажерски кораб. При инцидента няма пострадали хора. По думите на Невена Пенева децата на корабчето се уплашили и изпаднали в паника. Всички обаче били изведени бързо на сушата.


Жеков обясни, че ще се провери какви са причините, довели до инцидента, както и дали има нарушение на правилата за плаване. Щетите са само материални. За щастие няма пострадали. Инцидентът се разминал само с уплаха. Имало е мигновена реакция и ситуацията е била овладяна.

“Поради техническа причина корабчето е изгубило управление. Щетите са само материални и са незначителни. Когато работиш на вода, се случват такива неща. Съжаляваме за станалото, но най-важното е, че няма пострадали хора”, каза Валери Иванов – мажоритарен собственик на “Дунавски драгажен флот”, чиято собственост е корабчето.

Източник: dir.bg


Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар