Разследват образователната шефка в Стара Загора, оказвала натиск върху директори – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

ГДБОП извършва акция в Регионалното управление на образованието в Стара Загора. Изискани са документи и справки. Най-малко 3-ма експерти са призовани за свидетели. “Все още не знаем за какво става въпрос. Изнасят се документи. Аз и колегите ми сме призовани за свидетели”, заяви пред БНР Райна Калоянова – старши експерт по предучилищно образование.

По неофициална информация е задържана директората на регионалното управление Татяна Димитрова, предава БНТ. Разследващите смятат, че е оказван натиск върху директори на учебни заведения да сключват договори за доставка на закуски, канцеларски материали и ремонти, както и да се извършват проверки по фалшиви жалби. Предполага се, че партньор в престъпната схема е свързан с фирма за доставка на храна.“По досъдебно производство, наблюдавано от Окръжна прокуратура – Стара Загора, се извършват процесуално-следствени действия”, съобщиха официално от държавното обвинение. Все още не е ясно официално дали шефката на РУО е задържана.


Татяна Димитрова беше  възстановена на поста началник на Регионалното управление на образованието в Стара Загора през юни месец тази година. Димитрова беше уволнена през май миналата година заради дисциплинарни нарушения, свързани с недостатъчния контрол на работата на директорите на училища. Заповедта за отстраняването беше подписана от тогавашния образователен министър академик Николай Денков. След обжалване и след окончателно решение на Върховния административен съд тя беше възстановена на поста си. 

Източник: inews.bg


Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар