Разследват отвличане на криптотърговеца, съдът разрешил проследяване на телефона му

Разследват отвличане на криптотърговеца, съдът разрешил проследяване на телефона му

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Софийска градска прокуратура води разследване за отвличане на бизнесмена и търговец на криптовалута Александър Алтънбашев. Това е и основната версия за изчезването му в понеделник в София, съобщи на брифинг пред медиите Христо Кръстев, прокурор в Софийска градска прокуратура.

Вчера са извършени разпити на свидетели. Разследването е докладвано от разследващ полицай от 6-о РУ на дежурен прокурор в СГП. Поискано е разрешение за трафични данни от страна на мобилните оператори относно местонахождението на лицето. В момента се установява къде за последно е включен от клетката мобилният телефон на бизнесмена.Категорична информация, както и категорични доказателства, че той е отвлечен няма, каза Кръстев, като поясни, че за такова престъпление се предвижда от 3 до 10 години затвор.


Александър Алтънбашев е в неизвестност от понеделник около обяд. Сигналът за изчезването му е подаден от сестра му Теодора, която по-рано през деня го закарала до столичния жк “Младост”, където трябвало да има среща. 

По думите ѝ той казал, че отива до морето. Тя посочила пред полицията, че е нетипично да няма връзка с брат си няколко дни.

Като причина за евентуалното отвличане, Кръстев посочи дейността на Алтънбашев – търговия с криптовалута.

От Софийска градска прокуратура и СДВР не отрекоха, че в обедните часове на 23 май непознато лице е посетило дома му.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар