Разследващите са готови с окончателна версия за разбиването на военния самолет, намерен е и биологичен материал – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Открит е биологичен материал, който е изпратен за ДНК анализ. Продължава търсенето на черната кутия.

Това обяви началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов пред журналисти. Той представи стъпките, които флотът е предприел при издирването на изчезналия край Шабла пилот майор Валентин Терзиев.

По-рано авиационният експерт Ангел Борисов огласи нова версия за падането на самолета по време на нощното учение.

“Разследвайки общата ситуация на учението, неговото провеждане, пускане на светлинната цел от друг самолет, забелязваме увеличена вертикална скорост, това е вид отклонение. Това е изненадало пилота, той е бил принуден да направи рязка маневра, за да се прицели отново, а това не е шега в морски условия над морска повърхност”, заяви Ангел Борисов  пред bTV.

“Пилотът трябва да достигне безопасна височина от 200-300 метра. Ако пропадне по-надолу, това е изтребител с голяма скорост, и той няма да може да укроти самолета, няма да може да го спре и просто ще се забие във водната повърхност. За мен това е основната версия и отива на окончателна”, обясни експертът.

“Вероятната причина ще бъде нещо подобно, тъй като пилотът не е катапултирал и не се е обадил на ръководител полети. При катапулт се изхвърля сигнално устройство и свeтлина, тези неща липсват. А спасителната жилетка говори, че са се разхвърчали парчетата. Не е успял да предприеме маневра по изтегляне след поразяване на целта. По-вероятно в стремежа си да избегне водната повърхност, която не вижда, просто да се е забил. Сложни са такъв тип мисии”, добави Ангел Борисов.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар