Разширението на метрото през

Разширението на метрото през „Слатина“ започва в първите месеци на 2023

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Разширението на метрото през район „Слатина“ вече е защитено с влязло в сила изменение на Общия устройствен план на София и се очаква строежът да стартира в първите месеци на 2023 г. Това съобщи в профила си във Фейсбук кметът на столицата Йорданка Фандъкова.

Трасето започва от Военната академия „Г. С. Раковски“, минава през кв. „Гео Милев“ и „Слатина“, през зала Арена Армеец до бул. „Цариградско шосе“. Фандъкова информира, че процедурите за избор на строители на тези 6 км са към края си. Плановете ни са през първата половина на следващата година да започне строителството и на този участък.„Благодаря на министрите на финансите и регионалното развитие от служебното правителство, които съдействаха за внасянето на плана за одобрение от Министерски съвет“, написа в профила си кметът. Предишното правителство на Кирил Петков извади метрото от плана за възстановяване и устойчивост.


„В следващия месец ще бъде готов и доклада за подробния план на трасето“, заяви Фандъкова. „Проектът ни предвижда изграждане на 6 нови метростанции, които ще обслужват 65 000 пътници дневно и ще намалят с над 9000 т годишно вредните емисии“, допълва още тя.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар