Десетки жертви при турските въздушни удари в Североизточна Сирия

Ракетно нападение срещу американска военна база в Сирия

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Две ракети бяха изстреляни по американска патрулна база в Североизточна Сирия, но няма пострадали или разрушения по базата, съобщиха въоръжените сили на САЩ, цитирани от Ройтерс.

Американските военни допълват, че подкрепяните от Вашингтон Сирийски демократични сили са посетили мястото, откъдето са изстреляни ракетите, и са открили трета, неизстреляна ракета.

Базата се намира в Аш Шадади.

Централното командване на въоръжените сили не уточни откъде са изстреляни двете ракети. От неделя Турция предприе поредица въздушни атаки срещу позиции на кюрдите в Северна Сирия, посочва Франс прес.

“Атаките от този род поставят под заплаха цивилното население и силите на коалицията, като накърняват трудно постигнатите сигурност и стабилност на Сирия и региона”, заяви говорителят на командването полковник Джо Бучино.

На 17 ноември американската армия съобщи за ракетна атака срещу база на коалицията в Източна Сирия, в района на най-голямото в страната петролно поле. Сирийската обсерватория за човешките права, базирана във Великобритания, заяви, че нападението идва от “база на проирански милиции”.

Във вторник турски удар срещу обща база на кюрдските сили и на международната антиджихадистка коалиция в Североизточна Сирия постави под заплаха американските войски, отбелязва командването им. Турски дрон обстреля базата и уби двама кюрдски бойци.

Сирийската обсерватория за човешките права информира, че вчера са били подновени и турските артилерийски атаки в провинция Хасака, но не съобщи за жертви.

Турция заявява, че е решена да укрепи границата си, и твърди, че атентатът в Истанбил от 13 ноември, взел шест жертви, е бил извършен по нареждане от Кобане в Северна Сирия, но кюрдите отричат.

Анкара посочва, че от 20 ноември обстрелва позиции на Кюрдската работническа партия (ПКК) и на съюзниците й от Силите за защита на народа (СЗН) , доминиращи в Сирийските демократични сили (СДС), в които преобладават кюрдите.

Източник: dir.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар