рамзан Кадиров: Руската войска не бяга – врагът прави това, което на нас ни е изгодно – Свят

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Рамзан Кадиров – чеченският лидер, който преди дни изрази възмущението си от отстъплението на руската войска в Украйна, днес обърна палачинката с точно обратното твърдение – руснаците „не се оттеглят никъде“, а имат „по-изтънчена“ тактика и стратегия. 

„Ще успокоя и най-буйните, и най-скептичните коментатори. Ние не отстъпваме никъде и по никакъв начин в хода на СВО (специалната военна операция). Всичко това са подхвърляния и западни провокации. Не се оставяйте да бъдете заблудени. Съществуват понятия като тактика и стратегия. Нашите войски имат по-изтънчена“, пише Кадиров в канала си в Телеграм.По думите му генералите от руската армия, завършили военни академии, „са добре запознати с тънкостите на военното дело и позволяват на врага да прави само това, което е изгодно за нас“.


„Да, ако зависеше от мен, щях да обявя военно положение в цялата страна и да използвам всякакви видове оръжия, дори ядрено, защото днес сме във война с целия блок на НАТО. Това е моето лично мнение“, добавя чеченският лидер, който преди дни обяви, че ще се оттегли като глава на републиката, защото е стар.

И допълва, че за да се унищожи врагът, трябва да се използват различни тактики – „да го омаломощиш, да го отблъснеш, да го сгазиш, да го принудиш да излезе на терена или да го хванеш в капан“, и ръководството на армията прекрасно комбинира тези методи.

Преди три дни след „прегрупирането“ на руските войски в Харковска област, за което съобщи руското министерство на отбраната, Кадиров пусна аудиозапис, в който заяви, че министерството на отбраната е „допуснало грешки“, и обеща да върне Балаклея, Купянск и Изюм.

И се зарече, „ако днес или утре не бъдат направени промени в стратегията за специалната операция“, да се обърне към Министерството на отбраната и ръководството на страната, за да им обясни „каква е реалната ситуация на място“.

„Ситуацията е много интересна, ясна – фактът, че напуснахме там, отказахме се от няколко града и села, също има положителна страна“, обяви Рамзан Кадиров.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар