Рамона Стругарио: Г-н Джамбазки, вие ли хвърляхте? Какъв позор!

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Исках да взема думата днес по време на пленарния дебат за медийната свобода, но тъй като не бях разпределен време за говорене и сините карти не са позволени в този формат, нямах възможност да говоря.

Но ще отправя този въпрос тук към колегата ми Ангел Džambazki

, евродепутатът от България, който беше много фокусиран днес в пленарното си послание под въпрос независимостта на медиите и нейната роля в това да бъдеш пазител на демокрацията:

Г-н Джамбазки, получих изображения от България, където изглежда, че сте хвърляли взривни материали и сте пръскали протестиращи от прозореца. Те бяха мирни протестиращи, изправящи се срещу демокрацията, независимото правосъдие, върховенството на закона, свободните медии и европейска държава.
Ти ли беше, уважаеми колега? Ти ли направи това?

Публично ви предизвиквам да отговорите на въпроса ми. Защото ако сте вие, възхвалявам независимите медии и хората, които разкриха тези изображения и разбирам вашата вехема срещу тях. Но такова поведение, уважаеми колега, ако наистина сте вие, не принадлежи на Европейския съюз. Нито пък принадлежи на Европейския парламент. И трябва дълбоко да се срамувате от това. Какъв позор!

Румънската евродепутатка Рамона Стругарио, Фейсбук

Frognews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар