Раненият полицай има тежка мозъчна травма, следващите дни са критични за живота му (видео)

Раненият полицай има тежка мозъчна травма, следващите дни са критични за живота му (видео)

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Пострадалият полицай при катастрофата с мигранти край Казичене остава в медикаментозна кома след няколкочасова операция. Той е с тежка черепно-мозъчна травма, има сериозни наранявания на мозъка. Следващите дни ще са критични за живота му. Това заявиха на брифинг д-р Славчо Близнаков, изпълнителен директор на УМБАЛ „Света Анна“, и д-р Стефан Николов, хирург, началник на Клиника по неврохирургия.

Травмата на полицая е предизвикана от много силен удар. Има счупени кости на черепа и голям вътрешномозъчен хематом. Вече е приключила операцията по отстраняване на хематома. Полицаят е приведен в реанимация, където в следващите поне 24 часа ще бъде в медикаментозна кома и на апаратна вентилация, за да се даде възможност на мозъка му да се възстанови.Повикан е също проф. Николай Габровски, национален консултант по неврохирургия. Правят се всички необходими действия за стабилизиране на състоянието му. За него е направено всичко, което е по силите на българската медицина, каза д-р Близнаков.


Раненият полицай е докаран в 7.35 часа, направени са му изследвания и след по-малко от 50 минути е настанен в реанимация, където са стабилизирани основните жизнени функции. След което му е направена операция, която е продължила няколко часа, уточни д-р Николов.

В болница „Св. Анна“ са настанени още шофьорът на буса, превозвал мигранти, както и трима от тях. Шофьорът е със счупени ребра, контузионен бял дроб, настанен е в реанимация и няма никакви съществени проблеми. Единият от мигрантите е със счупен крак, другият със скалпова рана, третият е с контузия.

Има и пострадал мигрант, на 19 години, който е настанен за лечение във ВМА без опасност за живота. След направените изследвания са установени травма в областта на главата и белодробна контузия.

За последните две години от общо 2500 присъди за трафик на нелегални мигранти, едва 158 са ефективни, заяви по-рано главният секретар на МВР Петър Тодоров и обяви, че, заедно със заместника си Станимир Станев, ще подадат оставка пред вътрешния министър днес. Тодоров обаче настоява за законодателни промени, които съществено да завишат наказанията за такива престъпления.

 

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар