Рано или късно всичко се разбира! “Монсанто” са подали в ЕС патент за… прасето. Само те искат да доставят месо!

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Международните корпорации, разработващи генно модифицирани семена, следват стратегия за получаването на контрол върху всички ресурси за производството на храни.

Както показа наскорошно разследване, корпорации като “Монсанто” не се задоволяват само с патенти върху ГМ растения, но търсят монопол и за други стоки, включително месото.

Мотивацията да поискат патент е, че животните, отглеждани за месо, се хранят с генно модифицираните растения на компанията.
В кандидатура за патент WO2009097403, която чака одобрение, компанията иска да монополизира дори бекона и бифтеците. Подобна е и кандидатурата за патент WO201027788, подадена през март 2010 година, където обект на корпоративния интерес е рибата, хранена с ГМО.
Коментар от интернет:
Ако някой корумпиран служител им даде патент заради тези мотиви, следва да се запитаме — какво следва? Щом месото на прасетата, които ядат ГМО, е патент на “Монсанто”, да не би и хората, които ядат месото на тези прасета, да са собственост на тази корпорация?
И какво стана с наивно-идеалистичните обяснения, че ГМ стоките ще премахнат световния глад? Сега излиза, че всичко опирало до патентите и печалбите на една мегакорпорация.
Не че съм изненадан, но риториката за “борбата със световния глад” продължава нахално да се ползва до ден-днешен.
Източник: dokumentalni.com

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар