Расте броят на загиналите от срутения жилищен блок във Флорида

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Броят на загиналите при срутването на част от жилищен блок във Флорида на 24 юни достигна 78, число, която кметицата на окръг Маями-Дейд Даниела Ливайн Кава определи като покъртителна и разтърсваща, предаде Асошиейтед прес.

Спасителните екипи работят вече 16-и ден, за да открият жертви в развалините. Още 62 души са в неизвестност. От първите часове след срутването на 24 юни не са откривани оцелели, допълва БТА.

“Това е покъртително и разтърсващо число, която засяга дълбоко всички нас”, подчерта кметицата.

Вчера парагвайският външен министър съобщи по радиото, че тялото на сестрата на парагвайската първа дама е сред откритите.

Прекратиха издирването на оцелели под рухналата сграда във Флорида

Спасителните екипи в момента се фокусират върху откриването на тела, вместо на оцелели. Те са обещали да продължат издирването на жертви, докато не разчистят всички отломки.

В полунощ в сряда властите заявиха, че са стигнали до мъчителното заключение, че няма шансове да бъдат открити оцелели в останките на сградата в Сърфсайд. Надеждата за откриване на оцелели се съживи за кратко, след като работници разрушиха останките от сградата, което откри достъп до нови области от развалините. Съществуват празни пространства, където може да бъдат открити оцелели, предимно в мазето и в гаража, но въпреки това не бяха открити живи. Вместо това спасителните екипи откриха още над 10 жертви.

Местни и щатски власти обещаха финансова подкрепа на семействата на жертвите, както и на жителите на сградата, които оцеляха, но загубиха цялото си имущество . В същото време властите започнаха официално съдебно разследване на причините за срутването, а семейства на загинали заведоха най-малко шест дела.

 

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар