Рашков: Борисов има абсолютен имунитет, защото притежава главния прокурор

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Борисов има абсолютен имунитет, защото притежава главния прокурор. Това е заявил вицепремиерът и министър на вътрешните работи Бойко Рашков пред Българското национално радио.

По думите му прокуратурата се опитва да пречи на работата на МВР.

„В последните дни прокуратурата е образувала като на конвейер множество досъдебни производства, с които вече се опитва да спъва работата на МВР. (…) Г-н Борисов няма основание да се опасява, че някой ще го задържи под стража. На него не му е необходим имунитет на народен представител, той има абсолютен имунитет, защото притежава главния прокурор. Главният прокурор се обръща към министър-председателя с „шефе“. Какво означава това?“, посочва Рашков.

Той коментира, че службите на подчинение на Бойко Борисов са прилагали незаконно СРС.

„Службите са били поставяни в такава срамна позиция, че не са могли да не предоставят, включително чувствителна информация, дори само за негово ползване. (…) Убедих се, че голяма част от използвалите СРС-та са газили безогледно закона. Вероятно чрез удовлетворяване на лични, групови и политически интереси“, допълва Рашков.

По случая с подслушванията Рашков е възложил вътрешноведомствена проверка и ще се инспектира работата на структурите, които имат право да поискат СРС. „Досега подобна проверка в МВР не е правена“, каза още той.

„Труден за решаване въпрос е политиците да не се изкушават да използват МВР за политически цели. Не бих могъл да кажа, че скоро това ще се постигне. Добре е политиците да не се намесват, да се спазва неутралитетът. По закон политически поръчки не могат да се изпълняват, друго е живият живот“, коментира Рашков.

Служебният вицепремиер изрази надежда машинното гласуване да даде предпоставка за честни избори.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар