Рашков все тъй ще боде Борисов и ГЕРБ. Присъствието му в кабинета „Петков“ спъвал конструктивността

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Трън в очите на ГЕРБ остава служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков. От вчера вече е ясно – този трън ще продължи да боде Борисов и партията му, тъй като остава и в редовното правителство.

„В началото на това НС заявихме, че бихме искали да имаме конструктивен подход. За съжаление, присъствието на Бойко Рашков в това правителство не ни дава тази възможност. За нас това е червена линия, която ние по никакъв начин не можем да прескочим“, заяви в ефира на bTV депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

 

„Няма да водим никакви разговори с новия кабинет докато Бойко Рашков е част от него. Ако искат да направят конституционна реформа, например, нека махнат Рашков и да говорим. Докато този човек е там няма да говорим“, отсече той.

 

Още нещо – ГЕРБ ще гласува против кабинета „Петков“.

 

„Номинирането на Бойко Рашков за вътрешен министър няма как да доведе до диалог. Това не е начина да се преодолее политическата криза. Рашков е проблем за повече за управляващите, отколкото за опозицията“, смята Биков.

 

Оттук нататък Бойко Рашков щял да бъде по-голям проблем за управляващите, отколкото за опозицията. Задачата му сега била не да се бори с корупцията, а да прави чадър на тези, които ще управляват. И ако някой не слуша, да го контролира, смята депутатът.

 

От думите му стана ясно още, че от ГЕРБ не искали и да знаят коя е Мата Хари.

 

„Бойко Рашков да си опресни паметта за 19-те имота, ако иска. Държавен служител с 19 имота ще ми казва на мене, че съм мафия. Имам един апартамент на жена ми и една кола на лизинг. Този на мен да ми говори за мафия – идва ми малко в повече. Този човек е червена линия“, повтори Биков.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар