Рашков: ГЕРБ и ДПС продължават да разнасят куфарчета с пари и да си купуват гласове

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Длъжни сме да даваме информация, защото ни обвиняват в несъществуващи грехове. Ще изнесем съществена информация във връзка с изборите и каква е ситуацията по отношение на нарушававето на политическите права на гражданите – дали не са притиснати от властолюбците в нашата страна. Това заяви вътрешният министър Бойко Рашков на пресконференция.

,,Изводът е, че някои политически партии не са се отказали да купуват гласове от българските избиратели. Те искат чрез престъпленията, предвидени в Наказателния кодекс, да заемат отново властови позиции. В тази връзка, за голямо съжаление, сме свидетели на такава криминална дейност от основно две партии – ГЕРБ и ДПС. Всички тези клипове и снимки, които сме подготвили, са за тези две партии. Така искат да вземат властови позиции някои наши политици – чрез престъпление”, допълни вътрешният министър.

Откъде са тези финансови средства? Нима смятате, че това са лични спестявания на някой български политик? Не можем да бъдем толкова наивни. Това става с асфалтовата сага в България. Не само свързани с АМ “Хемус”, а и с други подобни обекти. Няма да спра да наричам строителството на АМ “Хемус” кражбата на века, защото нямаме такъв подобен случай, с извратеното прилагане на “ин-хаус” процедурата и с озеленяването на бъдещите участници на АМ “Хемус”. Авансово по тази процедура, без да е обявена поръчка, са сключени няколко договора, които са пред мен и които са за над 10 млн., от които половината са платени авансово – без търг, без поръчка, без избор на субект, а с директно договаряне, коментира още Бойко Рашков.

По думите му бившият шеф на “Автомагистрали” Стоян Беличев вече не е в България.

,,Освен ако не се е завърнал в момента, в който ГДБОП започна активни действия във връзка с изясняването на всички аспекти от сключването на договорите с различни фирми на Лот 5. От този момент получихме информация, че е напуснал границите на България”, съобщи Бойко Рашков.

Много се надявам, че в бъдеще ще спре тази криминална дейност, при която се разнасят куфари с пари, да ги раздават главно на бедни, малоимотни хора. Както разбрахте, това е практика, която се прави основно от две партии, обясни силовият министър.

По темата с допълнителните машини за гласуване Рашков подчерта, че проверката е установила, че въпросните 199 машини са закупени от “Сиела Норма” и се съхравят в съвсем друг склад, различен от този, в който се намират устройствата за вота в неделя.

Голям шум се вдигна с тези машини. Направиха се големи внушения, че някой иска да провали изборите, да ги опорочи и т.н. Има машини, които са закупени, които са извън склада. Ситуацията е проста за разбиране – страната ни закупи достатъчно брой машини, те се съхраняват и охраняват от жандармерията. Достъп до тях не може да има никой, който няма разрешението на ЦИК, включително и служителите, които охраняват склада. Тези машини са доставени от “Сиела Норма” и ЦИК има отношение по покупко-продажбата им. Допълнителните машини са бизнес на “Сиела Норма”, а не на българската държава. Те се съхраняват на склад на самата фирма, който склад се намира на друг адрес. Този, който ги е закупил, той трябва да отговори на въпроса защо ги е взел, разясни Рашков.

Вътрешният министър увери, че няма причини за тревога в обществото.

,,Уверявам обществото, че е изключена всякаква възможност за злоупотреби с машините. Убедени сме, че изборният процес ще протече нормално”, каза той.

Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар