Рашков: Докато онзи с каскета не се обади, делата за корупция стоят на трупчета

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
“Докато онзи с каскета не се обади”. Така се работи по делата за корупция у нас. Определението е на служебния вътрешен министър Бойко Рашков. От прокуратурата отказаха да коментират изказването.

Пред журналисти Рашков посочи, че държавното обвинение не позволява да се развие нито един процес срещу бившите управляващи.

 

“По отношение на един материал, изпратен от Министерството на регионалното развитие и благоустройството от страна на МВР в прокуратурата и по повод на което е образувано досъдебно производство, моята информация е, че наблюдаващият прокурор от специализираното звено на Софийската градска прокуратура е получил предложение да се внесе искане до компетентния съд и да се разреши извършването на претърсване и изземване на съответните документи от една фирма. Прокурорът е оставил някъде това предложение и си е взел отпуск. Смятате ли, че това е бързо разследване за най-вероятно причинени огромни вреди за българския данъкоплатец. Това експедитивно разследване ли е? Това какво показва?”, попита министър Рашков.

 

По думите му сходна е ситуацията с други подобни сигнали, подавани към прокуратурата.

“Старанието е не толкова да се придвижи процесът напред, колкото да се бави повече”, смята Рашков.

 

“Тази институция се нуждае от радикална промяна, така че да няма правото и възможността  да поставя каквито и да е дела на трупчета. Тя трябва да скъса със сталинисткото устройства. Докато не се обади човекът с кастета, никой нищо не предприема и не прави“, заяви Рашков.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар