Рашков: Към момента не се знае къде са парите от Хемус – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

„Банката, от която са теглени пари, отпуснати за строежа на магистрала „Хемус“, е уведомявала ДАНС по времето на ГЕРБ, но от финансовата дирекция не е последвала никаква реакция.“ Това е казал министърът на вътрешните работи Бойко Рашков в интервю за сп.“Капитал“.

„Банката има задължение по закон, когато се усъмни в реда за преводите и в произхода на сумите, да уведоми ДАНС. Банката е уведомявала тази държавна служба, но реакция от тази служба и конкретно от нейната финансова дирекция не е последвала. Така и към момента не знаем къде са отишли тези пари“, твърди министърът. 

Напомняме, че започна разследването за пране на над 53 млн. лв. за строежа на „Хемус“, по което обвиняем е 42-годишният съдия по футзал Борислав Колев.

„Не може да се отпуснат повече от 1.5 млрд. от държавния бюджет и изведнъж да се окаже, че те не са отишли за строителството. Да се използват абсолютно криминални начини за присвояване на тези бюджетни средства, за които не е ясно и до момента – въпреки няколкомесечното разследване – дали са в някои частни сейфове, дали са изнесени в чужбина, дали са в партийни каси и т.н.“, казва Рашков.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар