Рашков направи кадрови промени в полицията в Пловдив: Арестът на 7 служители е удар по МВР

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Служебният министърът на вътрешните работи Бойко Рашков проведе среща със състава на Областната дирекция на МВР-Пловдив и обяви, че главен инспектор Петър Тодоров е назначен за зам.-директор на областната дирекция на МВР.

“Г-н Тодоров има 30-годишен опит и на него възлагаме ръководството”, заяви Рашков.

Тодоров поема поста, тъй като шефът Йордан Рогачев е в болница и не може да предаде поста.

“Досегашният зам.-директор Димитър Събчев ми осигури връзка с Рогачев и разбрах, че е хоспитализиран”, добави Рашков, като уточни, че имал урологичен проблем.

Събчев се разделя с поста си и ще бъде преместен в Раковски

Вчера Рашков също беше в Пловдив, за да обсъди с ръководството на Областната дирекция в града промени в кадровия състав, където е необходимо. Това стана, след като в града се проведе акция срещу корумпирани полицаи, при която бяха задържани 12 души, включително шефът на 3-то РПУ.

Днес министърът обяви, че е разбрал от прокуратурата, че 7 от тях остават в ареста със 72-часова мярка за задържане. Повдигнати са им обвинения, но той не уточни за какво точно са.

“Ръководството на министерството оценява случилото се като удар към МВР, което се отразява на имиджа на всички служители. Това е резултат от упорита и успешна издирвателна операция. Няма престъпност с или без пагони, в конкретния случай тя е от престъпници с пагони и без пагони, не сме сигурни какъв е мащабът, поздравявам колегите. Много съм се чудил кое доведе до това в службите на МВР да се появи престъпност. Има деморализация в структурите отгоре до долу и това ще стигне до служителите. Когато виждаме кюлчета злато за лека нощ, това се отразява и на морала на кадровия служител на МВР. Задължително трябва да има рокади. Не може да се задържи под стража началникът на 3-о районно и да няма ответни кадрови действия. Ние няма да търпим подобни прояви”, подчерта Рашков.

 

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар