Рашков отвратен от Кирил и Асен, връща се в университета!

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Чувствам се унижен, че ръководя ведомство, в което работи една служителка, която е от две години на работа и има такъв начин на живот, за какъвто виждаме в клипчето в последните часове.

Това каза в предаването „Въпросите“ по ТВ1 министърът на вътрешните работи в оставка Бойко Рашков, визирайки жената-полицай от Четвърто районно управление на МВР в София Симона Радева, която помагала на предизвикалия тежката катастрофа в столицата Георги Семерджиев да избегне задържането.

„Основите на МВР са в окаяно състояние бих казал. В МВР има добри, отлични бих казал служители, които показват, че могат да работят. Майстори са на професията си, но на фона на подобна информация…“, посочи още Рашков. Според него цялата история около Семерджиев е унизителна за много служители на МВР и ръководството на министерството, съсипано от интригите на Киро и Асен.

Всички помним, че Бойко Рашков бе обявен от отиващия си премиер Кирил Петков като кандидатурата на правителството за нов ръководител на антикоруционната комисия КПКОНПИ.

Накрая това се оказа един голям блъф, чиято единствена цел е непримиримият с кражбите на ГЕРБ юрист да бъде изваден от МВР и заменен с послушко, за да не разрушава задкулисните договорки между ПП и партията на Бойко Борисов, коментира източник на Narod.bg.

Рашков се закани, че ще бъде направена подробна проверка на всички факти около Семерджиев, включително това, че е спиран 70-80 пъти от органите на КАТ за 16 години и спрямо него нищо не е предприето, въпреки, че във всички тези случаи той е карал без книжка.

„Промяната не може да се предизвика само с участието на министъра на вътрешните работи. Тя изисква съвместни усилия, за да скъсаме с това, което се е случвало до преди година-две. Тази деморализация, която заварих, тя не се случва за година две“, каза още министърът на вътрешните работи в оставка.

„Връщам се в университета. Аз съм доцент в Университета за национално и световно стопанство, какъвто съм бил и допреди назначаването ми за министър на вътрешните работи.

Нека никой не се притеснява за моето утре. То ще е може би по-добро от моето днес“, каза Рашков в отговор на въпрос какво следва за него след евентуалното разпускане на правителството и нови избори.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар