Рашков: Подложени сме на натиск не само от афганистански граждани, но и от сирийски – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

“Известно е, че в Турция има около 3,4 млн. души сирийци. Както подчертах и миналата седмица, в резултат на политическите процеси в Афганистан множество афганистански граждани се насочват в посока Турция”, каза той.

По думите му ние сме подложени на натиск не само от страна на афганистански граждани, които бягат от режима там, но и от сирийски граждани, които преминават през територията на нашата страна.

“Това показва ежедневието в нашата страна. Вярно е, завишен е броят на афганистанските граждани, които минават границата. Минават също така и сирийски граждани. Естествено, известно е, че сирийските граждани имат улеснен достъп до Турция като държава”, коментира Рашков.

Той подчерта, че Главна дирекция “Гранична полиция” е впрегнала потенциала си, за да отстоява интересите на националната сигурност на България.

“Ако се повиши натискът до степен тази служба да не може да се справи с тази задача, планираме, да се включат и сили на Министерство на отбраната. Напоследък долавям изказвания, които са в разрез с тази наша позиция, която ние не крием и която е във възможност да се реализира”, заяви още той, цитиран от БГНЕС.

Министърът на вътрешните работи увери, че страната ни ще разчита на армията, когато няма други възможности за ограничаване на мигрантския натиск.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар