Рашков: Първанов oт Спецпрокуратурата ли е прокурорът по производството за СРС-тата?

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Тези дни на един брифинг Борисов използва израза “преврат”, че някой иска да осъществи преврат. Това кореспондира в много голяма степен с това, което аз съм прочел в едно постановление на Специализираната прокуратура, където пише точно това. Нищо случайно няма.

 

Това е основанието да се използват СРС-та срещу стотици български граждани. И те не са, както в началото се казваше – 30, 50, 70… Те са стотици. Тези СРС-та са използвани не само през септември миналата година, а преди това и след това.“ Това заяви вицепремиерът и министър на вътрешните работи Бойко Рашков пред Mediapool. Той уточни, че разрешенията са издавани по чл. 95 от Наказателния кодекс – граждани участват в бунт или въстание с цел да се подронят или съборят властта в нашата страна.

Според министъра не може информация дали някой е бил подслушван да се крие.

„Коя е тая прокуратура и кой е тоя прокурор (които са се занимавали с това)? Дали не се казва прокурорът Първанов от Специализираната прокуратура, който бил наблюдаващ прокурор по това производство, по което са направени множество искания за използване и прилагане на множество специални разузнавателни средства, разрешавани от Специализирания наказателен съд? Нека да видим това. Тези лица, които са били активни в тази дейност, трябва да бъдат показани на българското общество. Мисля, че това е справедливо.“, подчерта Рашков.

Според Списъка на действащите прокурори, съставен с решение на Прокурорската колегия на ВСС по пр. № 27/15.07.2020 г., т. 2,  само един магистрат от Специализираната прокуратура носи фамилията Първанов.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар