Рашков се ядоса: Започваме да арестуваме прокурори корумпирани прокурори

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

„Демонстрирайте бързина и за значими за обществото разследвания“, обявиха МВР на извънреден брифинг в отговор на намерението на прокуратурата да сезира европейски институции за оказан натиск.

Днес от държавното обвинение разказаха за странно стечение на разпита на арестувания по подозрение за откраднати 60 млн. лв. през кухи фирми от АМ „Хемус“. Според наблюдаващите прокурори всички е приключило с викове и обиди от шефа на ГДБОП.

 

„По никакъв повод и по никакъв начин не съм оказвал натиск върху прокуратурата да върши каквото и да било и не съм използвал обидни думи срещу тях. Водените разговори в мое присъствие бяха след като адвокатът и обвиняемият си бяха тръгнали“, защити се началникът на ГДБОП Калин Стоянов.

„Два пъти правим опит обвиняемият да бъде разпитан и два пъти не успяваме“, заявиха МВР, които директно заплашиха прокурори със затвор.

„Обмисляме дали няма основание за образуване на преписка в полицията по чл. 288 (от НК), където ясно се казва, че орган на властта, който осуети преследване, се наказва със затвор“, заканиха се подопечните на Бойко Рашков.

„За да си вършим работата ставаме и лични шофьори на прокурорите, защото някои не знаят къде се намира ГДБОП. Идеята на разследването е да стигне до най-високите нива на престъпност“, заяви от своя страна началникът на сектора за разследване на икономически престъпления в ГДБОП Александър Анастасов.

„Вие направете сметка кой осуетява разследването и дали по този начин не се инсценира напрежение между институциите. В момента се разпитват двама служители на ГДБОП“, заявиха на брифинга.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар