Рашков: Страхува ли се толкова много главният прокурор, че да има защита от три места?

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Страхува ли се толкова много, че да има защита от три места – от Бюрото по защита, около дома му да пази НСО и от Шесто районно управление да патрулират коли денонощно около оградата на резиденция Бояна. Това коментира пред журналисти служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков, който изрази надежда парламентът да успее да гласува окончателно Бюрото за защита на свидетели да премине към Правосъдното министерство.

„Такава порочна структура досега не сме имали. Един представител, макар и на ръководно ниво, в прокуратурата да има състав от 150 души, които за миналата година да нямат нито един включен в защитната програма участник в процеса. Натрапва се мнението, че тези служители охраняват само главния прокурор. Според мен главният прокурор има нещо, което е много смущаващо по мое мнение, съвсем колегиално го казвам“, обясни той.

 

„Аз много бих искал Бюрото по защита на свидетелите да се прехвърли към Министерството на правосъдието. Това е порочна структура. Иван Гешев трябваше да е инициатор на прехвърлянето на Бюрото. Аз помня, когато то беше към Министерството на правосъдието, работеше нормално и нищо не налагаше преместването му“, добави Рашков.

 

„Не знам с каква цел ме свързват с проекта на Кирил Петков и Асен Василев“, коментира още вицепремиерът и министър на вътрешните работи. Той припомни, че финансовият министър обяви, че няма да се занимава с партийна дейност, докато е в изпълнителната власт.

 

От думите му стана ясно, че все още никой няма предложение за участие в следващия служебен кабинет. Изобщо не бил обсъждан този въпрос.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар