Рашков с нова бомба: Шефът на Горското в Кирково е задържан за купуване на гласове

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

До 4 април има около 1000 сигнала за изборни нарушения. Само една малка част от тях са завършили с образувани производства. Атакувахме групите, които се занимават с продажбата на гласове. Защо прокуратурата не си е мръднала пръста за това?!, попита на последния си брифинг преди вота вътрешният министър Бойко Рашков.

В нашата страна се е утвърдила практиката от години да се продават гласове, но поради бездействието на компетентните държавни органи тя се е развивала необезпокоявана. Изненадани сме от броя лица, които се занимават с такава дейност. В Твърдица, Гурково, Стара Загора са най-много те.

На гражданите са давани хляб, дърва, брашно и пари, но в малки суми. Няма съмнение, че са купувани бедни хора. След това се явява лидер на една партия и казва: “Пак ги бих”. Бедността е средство за постигане на политически успех в предизборни състезания, отбеляза Рашков.

Директор на държавно Горско стопанство разрешава на хора, които ще гласуват за ГЕРБ да купуват дърва, а на тези, които няма, не им дава. Медиите гръмнаха днес, че кметът на Гурково и неговият син са задържани за търговия с вот, това е така, но те не са активисти на ГЕРБ, а на ДПС. В Кирково директорът на държавното горско стопанство Митко Манев и бизнесменът Митко Хабитов са задържани за 24 часа пак за търговия с вот.

Очаквайте подробности!

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар