Рашков с нови обвинения към ГЕРБ за купуване на гласове, арестувани са съпругът и сина на кмет

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Полицията е организирала акция в дома на кметицата на Симеоновград Милена Рангелова, а съпругът и синът й са арестувани. Това обяви министърът на вътрешните работи Бойко Рашков на брифинг в града.Според Рашков, има множество данни за връзки на съпруга на Рангелова с „други лица, ангажирани с плащания на гласоподаватели във връзка с изборите“. У тях са открити списъци с данни на избиратели, както и пари в брой – около 25 хиляди лева, около 3000 евро и британски паунда.

„Искам да изразя безпокойство от факта, че ГЕРБ активно заплаща участието си в изборите и желае на базата на престъпления, които се извършват преди изборите, да влезе отново във властта, което е позорно за една политическа партия“, каза той.

Арести и разпити са извършени в още три населени места в областта – Хасково, Любимец и село Малко Градище.

Бойко Рашков съобщи за данни, че „известен политически активист от региона чрез посредник за осигуряване на финансови средства е ангажирал няколко души, за да гласуват за ГЕРБ“. Имената на заподозрените не бяха съобщени.

В Любимец са проверени два адреса, на които са открити големи суми пари в брой, половин килограм злато, лични и дебитни карти.

 

В Малко Градище е проверен търговски обект, стопанисван от съпруг на кметицата на селото. Намерени са списъци с имена, образувано е досъдебно производство заради купуване на гласове. Задържани са и двамата, смята се, че са работили за ГЕРБ.

bTV и БНТ разпространиха снимки от операцията, на която се вижда мъж с белезници, поставен на колене пред къщата си.

Милена Рангелова е кмет на Симеоновград от 2015 г. Първия си мандат тя печели като кандидат на Реформаторския блок, но през 2019 г. вече е издигната от ГЕРБ.

От няколко дни МВР извършва национална операция по сигнали за подготовка за купуване на гласове преди изборите на 14 ноември.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар