Ревю на Honor Magic Watch 2

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Magic Watch 2 вероятно ви изглежда познато, защото всъщност е нещо като клонинг на модела Watch GT 2, който Huawei предлага под своя бранд Honor. Не знам каква точно е идеята на тази двубрандова стратегия, когато предлагаш почти 100% идентични устройства, но добрата новина за потребителите с огранизен бюджет е, че обикновено Honor значи по-ниска цена. В случая също е така.

Honor Magic Watch 2 има супер приятен дизайн, напомнящ на конвенционален ръчен часовник. Има тяло от неръждаема стомана, което наистина е много сходно с това на Watch GT 2, но, ако много се загледате, все пак може да откриете някои дребни отличия тук-там.

Кръглият дисплей е с диаметър 1.39″, има AMOLED панел и сравнително висока резолюция от 454х454 пиксела, което прави гъстота на пикселите от 326 ppi. Поддържа се функцията Always On, така че екранът да е винаги включен, а не само когато го повдигнете към очите си, за да проверите часа. Но имайте предвид, че с тази екстра времето на ползване с едно зареждане се съкращава наполовина от рекламираните 14 дни.

 Видео ревю на Honor Magic Watch 2 от nixanbal.com

За вида на дигиталния циферблат можете да избирате измежду цял куп дизайни, някои от които показват не само часа, а още изгорените калории, извървените крачки, датата, прогнозата за времето, пулса ви и други. Повечето от тези лица за часовника могат да бъдат модифицирани и да избирате какво точно да показват, а един от най-персонализируемите е вариантът за поставяне на ваша снимка върху циферблата. Например такава на любими хора.

Видео ревю на Honor Magic Watch 2 от nixanbal.com

Иначе Honor Magic Watch 2 се базира на LiteOS на Huawei, която е доста лека и семпла платформа, без много приложения и функции. Все пак важното е, че позволява да следите цял куп спортни активности и това би било най-смисленото предназначение, заради което бихте си купили часовника. Той има защита от вода и е ОК да се къпете и да плувате с него, има GPS, пулсомер и алтиметър, а в приложението за тичане има гласов треньор, който ви надъхва при тренировките.

Видео ревю на Honor Magic Watch 2 от nixanbal.com

Има още режим за успокояване на дишането, за възстановяване след спорт и за измерване нивата на стрес, но тези неща са по-скоро безполезни за хората, които не са започнали да спортуват от вчера.

Magic Watch 2 има вграден музикален плейър и 4 GB памет, така че можете да качите музика в самия часовник и да слушате с безжични слушалки, когато сте в парка или във фитнеса. Не ми харесва обаче, че няма приложение за Spotify и други музикални стрийминг услуги. Няма да ви хареса още, че ще виждате известия от телефона си – например от Facebook, Twitter и Instagram, но ще можете просто да прегледате част от текста и няма опция за никаква реакция, дори да изпратите емотикон.

Видео ревю на Honor Magic Watch 2 от nixanbal.com

Качването на МР3-ки, зареждането на допълнителни лица за часовника и други настройки между другото се извършват през смартфон приложението Huawei Health. То е необходимо и за първоначалното стартиране и връзка на аксесоара с мобилния телефон.

Видео ревю на Honor Magic Watch 2 от nixanbal.com

Honor са предвидили микрофон и говорител, така че можете да приемате обаждания и да говорите през часовника, но телефонът ви, разбира се, трябва да е свързан с него. Можете дори да си пуснете музика, но спикърът не е особено добър за тази цел.

Видео ревю на Honor Magic Watch 2 от nixanbal.com

Това беше Honor Magic Watch 2 накратко. Смартчасовник със сносен списък екстри, основно фокусирани върху спортните активности, който предлага още приличен живот на батерията и стилен дизайн. Цената на часовника го прави един от по-достъпните модели на пазара, но имайте предвид и редицата липси и ограничения, които споменах във видеото.

За мен тези аксесоари все още не са се превърнали в достатъчно полезни, за да ги поискам постоянно на китката си, но ако вие водите активен начин на живот – това нещо може да спечели симпатиите ви.

Източник: nixanbal.com

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар