РЕВЮ: Тези слушалки могат да преобразят лятото ви

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Астрономическото лято е започнало, а юни е към края си. Какво означава това? На първо място, сезонът на отпуските е официално открит. Има минимум 90% шанс да планирате почивка на море, планина или и на двете през следващите 3 месеца. На второ място, въпреки жегите, лятото си остава идеалният сезон за спорт и влизане във форма. Крос в парка привечер или рано сутрин; каране на колело, фитнес – вариантите са много.

Преди седмица ви запознахме с едно устройство, което може да направи спорта като игра. Днес ще ви запознаем с друга изключително добра джаджа, която може да подобри настроението ви, давайки ви едно перфектно лято. С нея пътят към морето ще е неусетен, тренировките приятни и дори ходенето на работа ще се усеща по-леко.

От години Huawei пуска впечатляващи безжични слушалки. Те са в различни класове, насочени към различни потребители, но винаги предлагат върхови за пазара характеристики. От средата на юни на пазара е най-новото предложение на марката.


Снимка: Стоян Гогов, Dir.bg

На сцената излизат Huawei FreeBuds 6i

Huawei представи новите си безжични Bluetooth слушалки заедно с часовниците Watch Fit 3 и Watch 4 Pro Space Edition.

Да започнем с дизайна. Новите FreeBuds 6i се предлагат в три цвята – черно, лилаво и бяло. Аз се сдобих с последния вариант, който считам за най-класически. Въпреки това мога да кажа, че лилавото изглежда доста свежо и е с отличителните за марката сребристи нотки. Черното напомня на графит и също заслужава комплименти. Бялото е с лек гланциран ефект.

Вижте как изглеждат Huawei FreeBuds 6i >> >> >>

Кутийката е с класическата за марката яйцевидна форма и има доста малки размери. Можем да кажем, че калъфът е по-малък от този на Huawei FreeBuds Pro 3. А колко е лек само! Кутийката тежи едва 34 грама, а всяка слушалка е 5 грама.

Слушалките Huawei FreeBuds 6i са не само леки, но и много удобни за носене. Дизайнът им е максимално оптимизиран и съобразен с особеностите на ушния канал. От Huawei са подходили научно и са анализирали ушите на десетки хиляди потребители, за да намерят най-оптималния и комфортен дизайн.


Снимка: Стоян Гогов, Dir.bg

Освен това, слушалките са с рейтинг на издръжливост IP54, което означава, че не се страхуват от бягане в дъжда и ще се справят дори ако случайно попаднете в пясъчна буря.

Huawei FreeBuds 6i са перфектни за лятото. Те са тапи. Това означава, че ушите ви няма да се запотяват, а дори целият да сте вир-вода от летните жеги, те ще стоят плътно в ухото ви.

В кутията имате три размера силиконови уплътнения за слушалките, така че ще сте повече от доволни. В комплекта влиза и USB-C кабел за зареждане.


Снимка: Стоян Гогов, Dir.bg

Кутийката на Huawei FreeBuds 6i служи за зареждане на безжичните слушалки, а способностите на комплекта са повече от феноменални.

С включено активно шумопотискане, слушалките издържат 5 часа. Изключвате го и имате 8 часа.

Само 10 минути в калъфа ви дават 4 часа време за слушане.

Крайният резултат е, че без да търсите контакти и да ползвате USB-C зарядното, имате 35 часа слушане на музика с изключено активно шумопотискане или 20 часа с включено.

Това е със 7 часа повече от FreeBuds 5i и с 5 часа повече от последното трето поколение на AirPods на Apple.


Снимка: Стоян Гогов, Dir.bg

Какво можем да кажем за качеството на звука? Слушалките Huawei FreeBuds 6i идват с 11 мм динамичен драйвер с четири магнита. Те имат честотен диапазон от 14Hz до 40Hz. Качеството и плътността на звука са повече от добри.

Да, те може да отстъпват малко на Huawei FreeBuds Pro 3, но определено им дишат във врата. Освен това, подобно на FreeBuds Pro 3, вие получавате Hi-Res Audio или аудио с висока резолюция. Това означава, че скоростта на аудио предаването е възможно най-високата и достига до 990kbps. Звукът е не само точен, но и детайлен и плътен. Качеството му надминава три пъти това на mp4 формата и останалите формати на AAC кодирането.

Hi-Res стандартът е ненадминат, а песни с такава резолюция може да слушате от всички големи стрийминг платформи като Spotify, Tidal, Apple Music и други.

Ако трябва да сравним с Huawei FreeBuds 5i, новите слушалки определено звучат по-добре, а басът е значително по-мощен и плътен. Освен това имате и поддръжка на кодеците AAC и LDAC.


Снимка: Стоян Гогов, Dir.bg

От приложението AI Life на Huawei може да създавате свои профили. От там получавате своеобразен еквалайзер, от който да засилите баса или пък да направите други настройки.

Що се отнася до звука, FreeBuds 6i предлагат повече от конкурентите си в своя ценови клас. Но нещата стават направо брутални, когато заговорим за способностите на активното шумопотискане. Там FreeBuds 6i са способни да победят много по-скъпи от тях модели.


Снимка: Стоян Гогов, Dir.bg

FreeBuds 6i могат сами да настроят шумопотискането в зависимост от средата, в която се намирате. Алгоритъма променя настройките в зависимост от промените около вас. Усещането при влизане в голям шумен магазин след разходката до там е почти сюрреалистично.

Активното шумопотискане вече е интелигентно и динамично в генерирането на антизвук, като от Huawei заявяват, че са подобрили технологията си с цели 100%.

Това е постигнато с пет съществени подобрения. Слушалките имат акустична камера за филтриране на звука, система с три микрофона, 2.4 пъти по-мощен чип, споменатия по-горе по-способен 11-милиметров четиримагнитен динамичен драйвер и новите силиконови тапи.


Снимка: Стоян Гогов, Dir.bg

Динамичното активно шумопотискане разчита и на изкуствен интелект. Той е обучен на 34 различни сценария. Алгоритъмът следи за промени в звуковата обстановка около вас на всеки 2.6 микросекунди. Това е 2.6 милионни от секундата! И когато ги открие, той осъществява оптимизацията в рамката на секунда. Постижението е още по-голямо, предвид факта, че не хаби особено батерията.

В офиса или в кафето – активното шумопотискане премахва околните разговори, звука на копирната машина или тракането по клавиатурата около вас. В метрото те премахват пискливите звуци на спирачките и ускорението, както и шума на навалицата. FreeBuds 6i могат да превърнат полетите със самолет в едно тихо преживяване, което да ви остави насаме с любимата ви музика.

Шумопотискането е двуканално. При разговор то автоматично премахва шума около вас. Глъчка, вятър – дори да сте на оживен булевард, отсрещната страна няма да разбере това. Именно тук се проявява силата на трите микрофона, които работят в тандем с дълбоката невронна мрежа (DNN), за да разграничат гласа ви от околния шум и да изолират прецизно само страничните звуци по време на разговор.


Снимка: Стоян Гогов, Dir.bg

Как става управлението на слушалките? Всяка от двете слушалки има част за докосване, която реагира на допир. По подразбиране можете да докоснете двукратно, за да пуснете или поставите на пауза. Трикратното докосване ще ви премести на следващата песен. Ако натиснете и задържите, ще можете да преминете през опциите за контрол на шума. Тук може да изберете между стандартен, силно шумопотискащ режим и режим на осведоменост. Плъзнете пръста по слушалките надолу или нагоре и ще намалите или увеличите звука.

Това, което е наистина добра новина за мен, е че Bluetooth слушалките могат да се свързват едновременно с две устройства. Аз лично ги свързах с телефона и лаптопа си, като превключването става само с няколко клика.


Снимка: Стоян Гогов, Dir.bg

Цена и изводи

Какво можем да обобщим дотук?

Huawei FreeBuds 6i са малки и стилни слушалки, с много издръжлива батерия. Те са едни от най-удобните тапи, които някога съм носил, а дизайнът им е базиран на науката. Качеството на звука е превъзходно, като той е във висока резолюция и с плътен бас. Слушалките имат премиум система за активно шумопотискане. Освен това те могат да се свързват едновременно с две устройства, без значение от операционната им система.

Какво пропуснахме да кажем?

Първо, че Huawei FreeBuds 6i едновременно стоят много плътно в ухото, но и не го изморяват. Това ги прави идеални за всякакъв вид спортна дейност. Набирането на лостовете, бягането в парка, скачането – слушалките ще стоят непоклатимо на мястото си, а потта ще има нулево значение.

Второ, със слушалките пътуването с БДЖ до морето е истинска приказка. Няма да чувате нищо освен любимата си музика или подкаст и ще може да се любувате спокойно на гледките през прозореца. Същото важи и за споделено пътешествие с автомобил – не сте в настроение за дребни разговори – слагате слушалките и забравяте всичко. Колкото и дълъг да е пътят, FreeBuds 6i издържат цели 35 часа. В общия случай това е продължителността на пътуването с автобус от София до Берлин!

Трето, все още не сме ви казали каква е цената на новите слушалки на Huawei. FreeBuds 6i струват 195 лева. Всичко това ги превръща в истински шампион на своя ценови клас.


Снимка: Стоян Гогов, Dir.bg

Истината е, че колкото и да търсите, няма да намерите други слушалки с подобна цена, които да имат толкова добро шумопотискане. А сега сложете в микса качествения Hi-Res звук, удобния за ухото дизайн, лесните контроли, мощната батерия и възможността за едновременно свързване с две устройства. Всичко това превръща Huawei FreeBuds 6i в едно изключително атрактивно устройство, съчетаващо премиум характеристики с достъпна цена.

Повече информация за Huawei FreeBuds 6i, както и къде може да намерите слушалките, може да научите тук >>>


Снимка: Стоян Гогов, Dir.bg

С подкрепата на:
Huawei

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар