Редакцията на „Труд“ обявява гражданско неподчинение

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Редакцията на „Труд“ обявява гражданско неподчинение. Това съобщи главният редактор на вестника Петьо Блъсков, след като по-рано днес полиция влезе в сградата, в която се помещава изданието.

Припомняме, че още през август министърът на културата Велислав Минеков обяви, че има неплатени от „Труд“ наеми за помещенията на редакцията, които се намират в сграда, собственост на министерството. Министерството претендира за наеми на стойност 150 000 лв., като те са дължими от „Южен кръст 2001“ – фирма на сина на главния редактор.

Днес Блъсков заяви, че действията на министъра са „политически репресии над вестника“.

„Ние не мърдаме от тук, това е гражданско неподчинение. Утре „Труд“ ще излезе на първа страница с това съобщение: „Редакцията на „Труд“ обявява гражданско неподчинение“. Да дойде полицията да ни изнесе, да видят всички, които се борят за свободата на словото, как администрацията на България, заедно с полицията, тероризира един вестник“, обяви Блъсков, цитиран от сайта на вестника.

По-рано днес темата беше повдигната и от представителите на ГЕРБ, които бяха на консултации при президента Румен Радев. Председателят на парламентарната група Десислава Атанасова каза:

„Много сериозно ни безпокои, че репресивните органи на държавата посещаваха членове и симпатизанти на определени партии, след това университети, а днес има нахлуване в българска медия. Съберете информация защо и кой е издал заповед и една медия, критична към служебното правителство, е осъмнала с барикадиран вход“.

Радев отговори, че ГЕРБ е трябвало да помогнат на редакцията и че той не смята да се меси в казуса: „Вместо да ме призовавате, можехте да помогнете финансово на тази медия (в. „Труд“), мисля, че имате достатъчно ресурс.“

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар