Кирил Бойко

Редиците на ГЕРБ са в шок от готвената коалиция с ПеПетата. Асен Василев – министър на хазната отново с гласовете на Борисов е сбъднат кошмар за всеки гербер

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Редиците на ГЕРБ са в шок от готвената коалиция с ПеПетата. Асен Василев – министър на хазната отново с гласовете на Борисов е сбъднат кошмар за всеки гербер.

1 година след като бяха изхвърлени позорно с вот на недоверие и след като загубиха два пъти поред избори от ГЕРБ – Продължаваме промяната и Прокопиевите соросоиди са на път да бъдат върнати на власт “служебно” от Бойко Борисов с цял кабинет и премиер. С 35 депутати (15% от парламента) ПП ще има цяло правителство и всички министри, защото в него няма да има министри на ГЕРБ и на ДБ/ДСБ, а това е психарска история.

Бойко е готов да подари и еврокомисар на соросоидите от ПП и ДБ/ДСБ

Като бонус Бойко подарява на Иван Кръстев и Иво Прокопиев и поста еврокомисар, а те за благодарност платиха на “Политико”, за да го нарече „Тиква“ в Брюксел. След няколко месеца Румен Радев пък ще прибере повечето кметове на ГЕРБ като премия.
Най-лошото е, че правителство с финансов министър Асен Василев – Кокорчо е сигурен провал, а хазната ще бъде счупена и ГЕРБ ще плати цената за поредната катастрофа на “Харвардските” шарлатани.
Така изглеждат нещата с днешна дата, в деня, в който Борисов отива на разпит за корупция в Градската прокуратура и във Върховна прокуратура по няколко дела, седели досега на трупчета.В един и същи час. Очаква се първо да отиде при градските прокурори, а после при Гешев в Съдебната палата. Коалицията на страха от Гешев, обаче няма почти никаква подкрепа в обществото и сред феновете на замесените партии.
От Промяната се гаврят с ГЕРБ и предлагат няколко замминистри от „тайната“ квота.

Борисов иска трима министри от Кирил Петков и Лена, отрязали го

От вчера върви слух, че Борисов е поискал от Кирил Петков няколко министри, за да си храни партията, но му е било отказано категорично. Преговорите са замразени, а от ДБ и ДСБ още нямат решение дали да подкрепят подобна коалиция с ГЕРБ, макар, че за тях е най-лесно, защото вече са били ортаци във властта със Зайчарника. После, обаче, останаха извън парламента. Засега гласовете в ГЕРБ да не се гласува за Асен Василев като финансов министър надделяват. Компромис може да има, само ако получат замминистър в МФ и още трима министри на ресурсни министерства. Заявление, че ГЕРБ не одобрява Асен Василев направи в двора на Прокуратурата и Даниел Митов.
Следващите дни са решаващи, а саботьори срещу ГЕРБ и Гешев има и в прокуроратурата, защото с фалшива новина за искан имунитет близки до Сарафов прокурори се опитаха да приобщят към коалиция D&G и острия критик на Промяната Дилян Добрев.

Коалицията на ротацията е обречена на провал

Вижте ги докъде са се докарали от ГЕРБ… Да се молят на ПП-ДБ да им даде някое министерско кресло. По милост. А не според вота на избирателите. По думите на Денков, който се готви за премиер от ПП, от ГЕРБ искали да имат свои министри, но от ПП-ДБ имали имали ясна позиция, че те ще излъчат цялото правителство, а от ГЕРБ – само Габриел. И това със 64 депутати и след две поредни загуби на изборите, на които избирателите гласуваха вот на недрверие на ПП-ДБ и показаха, че не искат управление, доминирано от тях. Подмяната на вота на избирателите изначално обрича коалицията на ПП-ДБ и ГЕРБ в заявения й ротационен вид на провал.

коментар на Борислав Цеков, конституционалист

Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар