Режисьор с над 30 г. стаж изхвърлен от конкурса за директор на Народния театър заради ‘недоказан опит’ в култура

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Режисьорът Бойко Богданов не бе допуснат до конкурса за директор на Народен театър „Иван Вазов“, стана ясно от съобщение, публикувано на сайта на Министерството на културата.

Като причина за отхвърлянето на кандидатурата на Богданов от министерството са вписали: „Представените копия на трудови книжки са непълни и не може да се удостовери изпълнението на изискването за минимален професионален опит 5 години в областта на културата, съгласно изискванията за длъжността, посочени в обявата“.

Бърза проверка, която всеки може да направи в интернет, показва, че режисьорът притежава далеч над изискуемите 5 години в сферата на културата:

1984 – 1987 г. – Щатен режисьор на варненския драматичен театър;
1989 – 1993 г. – Щатен режисьор на Театър „София“;
1998 – 2006 г. – Директор на Нов драматичен театър „Сълза и смях“ – София;
От 2007 г. – Главен режисьор на Русенска опера.

Конкурсът все още е с неясна дата, а в него ще участват досегашният директор Мариус Донкин, директорът на плевенския театър Васил Василев и бившият асистент на Стефан Данаилов в НАТФИЗ – актьорът Сава Драгунчев.

От Министерство на културата все още не са коментирали ситуацията с Бойко Богданов. Самият режисьор на страницата си във фейсбук заяви, че ситуацията напомня творбите на Кафка и Йонеско.

„Според сайта на МК, след 35 г. празно режисьорстване и 9 г. още по-празно директорстване на т-р „Сълза и смях“, ВЕЧЕ НЯМАМ „минимален професионален опит 5 години в областта на културата“, пише Богданов.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар