Резидентът на групата за шпионаж остава в ареста по собствено желание

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Военно апелативния съд остави в ареста соченият за лидер на групата, шпионирала в полза на Русия, Иван Илиев.

Той, заедно с петима други, беше задържан преди седмица заради шпионска дейност в полза на чужда държава. Един от тях беше освободен под парична гаранция, след като е дал самопризнания.

Илиев обжалва задържането си пред Военно-Апелативния съд. Адвокатката му Даниела Никифорова обаче оттегли жалбата срещу определението на Софийския военен съд и Военно-Апелативния съд прекрати производството. Аргументът му – след като останалите четирима обвиняеми не са били пуснати, нямало смисъл да се гледа и неговото дело. Това е негово право, обясни адвокатката му. 

Снимка: Булфото

Полк. Стоян Лазаров от военната прокуратура коментира, че досега никой от обвиняемите не е дал обяснение пред разследващите.

Полк. Стоян Лазаров от Военна прокуратура

Снимка: Булфото

В петък бяха потвърдени мерките на другите трима задържани по шпионската афера. Тогава Военно-апелативният съд остави за постоянно в ареста Любомир Медаров, директор на секретната регистратура в НС, на Петър Петров, зам.-началник на бюджетната дирекция в Министерството на отбраната, Димитър Влахов, действащ служител на Военно разузнаване,  Галина Илиева, съпруга на “резидента” Иван Илиев. когото прокуратурата сочи за лидер на групата, също остава в ареста,

В петък бяха внесени четири тома нови доказателства, става ясно. 

Снимка: Булфото

 

 

 

 

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар