РЕЗИЛ: Жената на Брендо осъди Иван Гешев за 120 бона

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Моника Добринова, която официално се води бивша съпруга на топ мафиота Евелин Банев – Брендо, осъди прокуратурата на Иван Гешев за обезщетение в размер на близо 120 000 лева.

Това реши Софийският градски съд (СГС), където Добринова е завела иск за 200 000 лева по Закона за отговорността на държавата и общините за вреди (ЗОДОВ), съобщи „Лекс“.

Бившата, всъщност настояща съпруга на Брендо, беше съдена и оправдана по делото за организирана престъпна група за пране на над 20 млн. лева от наркотрафик.

Процесът срещу Брендо в България приключи окончателно през 2018 г., когато Върховният касационен съд призна за виновни само него и доведения му брат Симо Карайчев за участие в престъпна група, която обаче само е имала за цел да пере пари, но не го е направила.

ВКС наложи условно наказание на Карайчев и окончателно оправда Моника Добринова и сестра ѝ Десислава Дишлиева.

За да свидетелстват за вредите, които е понесла по време на процеса, показания пред съда са дали бащата на Добринова и нейна приятелка, които разказват, че се тревожела най-много за децата си.

Бившата съпруга на Банев се почувствала най-зле при първоначалната осъдителна присъда, плачела непрекъснато, не можела да спи и получавала паник атаки. Заради медийното отразяване на процеса с месеци не излизала от дома си и дори не включвала телевизора, за да не разбира голямата ѝ дъщеря какво се говори за нея.

В решението си съдия Богдана Желявска отбелязва, че Добринова е привлечена като обвиняема през 2007 г., а делото приключва през 2018 г. и подчертава, че 11 години е била обвинена и подсъдима за престъпление, което не е извършила. Съдът отчита, че болките и страданията на Добринова от неоснователното обвинение не са отминали напълно и до днес, но посочва, че вината за тях не е само на прокуратурата, а е и в забавянето на дело в съдебната фаза.

Българският гражданин Евелин Банев-Брендо беше задържан преди месец край Киев, където се е укривал с чужди документи. Заедно с него са били задържани и още няколко души, които също са с криминални прояви.

Той е с присъди в Италия – 20 години затвор, в Румъния – 10 години, в България – 6 години. Все за престъпления, свързани с наркотици, по-специално с кокаин – от организирането на трафик до прането на пари от продажбите.

Прокуратурата изпрати до украинските власти искане за екстрадиция на Брендо, но претенции за това имат и Италия и Румъния. Оказа се обаче, че осъденият за наркотрафик Банев е освободен от ареста, тъй като през 2015 г. официално е станал украински гражданин, а Конституцията на страната забранява екстрадиция на техни граждани.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiranКоментари

Коментара


loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар