Рекетът за бизнеса е стилът на ГЕРБ. Те само това могат.

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Като рекет и престъпление към бизнеса определи политологът Мария Пиргова случаят с апартаментите, закупени на драстично по-ниски цени от председателя на ПГ ГЕРБ Цветан Цветанов. Тя смята, че подобен рекет към бизнеса е стилът на управление на ГЕРБ.

Пред bTV тя и колегата й Димитър Ганев коментираха как ще се отрази скандалът върху изборните резултати на евровота.

 

Според Пиргова няма нищо лошо в предсрочни избори. Има процедура за служебно правителство. Възможно е да останем с тези 2 оставки, смята тя.

По думите и ГЕРБ сигурно ще калкулират загуби на евровота заради този скандал. За нея по-важно е страната ни да отговори на докладите на Държавния департамент на САЩ за инвестиционния климат и Доклада за 2018 г.

“В докладите има корупция, Цветанов е съден в Страсбург в лицето на държавата (държавата плаща стотици хиляди евро заради “брилянтните акции”, извършени когато Цветанов бе вътрешен министър). ГЕРБ трябва да вземе политическо решение и в този случай. Цветанов може да подаде оставка”, каза Пиргова.

 

Припомняме, в доклада за инвестиционния климат се казва, че корупцията е ендемична, а в Доклада за 2018 г., че има усещане за безнаказаност.

Като не реагираме на тези доклади жертваме икономика и сигурност. Борисов трябва да отговори на тези доклади, заяви Пиргова.

Според политолога Димитър Ганев сега сме в епицентъра на скандала. Според него, за да има обективна оценка, е нужно да се отделим от ситуацията. След връщането на Цветанов от САЩ ще можем да говорим, смята той и подкрепя мнението на вицепремиера Томислав Дончев, че скандалът с апартаментите може да донесе политически дисонанси.

 

Пиргова смята, че това е недопустима политика, не може скандалът да бъде отминат. Цветанов избяга в САЩ на един американо-еврейски конгрес, който не го спасява от нищо. Въпросът е в рекета на фирмите, рекет, на който са подложение много производители в България – представяте ли си 4 т месо на депутат.

 

За Мария Пиргова този скандал е рекет върху бизнеса, който продължава в един и същи стил. “Министър Банов – как ощети със 700 000 лв. Министерството на културата – закъснява фирмата, парите отиват в друга линия – това е стила на ГЕРБ и трябва да се приключи – дали с оставка на Цветанов, или на правителството”, каза Пиргова.

 

Пиргова отново повтори тезата си, че изпращането на питане към столичния кмет изглежда като рекет и 4 дни след това като престъпление покупката на този апартамент на толкова ниска цена – това щеше да е частна сделка, ако не беше последвал лобисткия закон.

Frognews

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар