Рекет! Автосервизите ще купуват насила нови машинарии заради лепенките

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Неприятна новина за притежателите и работещите в автосервизите е, че заради новите екостикери, от които няма абсолютно никаква нужда, тъй като МВР има всички данни за екологичната категория на автомобилите по тяхната регистрация, ще трябва да се снабдят с нови машини.

 

 

Най-важната част от това, което насила ще им пробутат, за да „компенсират” загубените от печатницата на семейството на червения депутат Петър Кънев пари от спирането на печата на винетни лепенки, са т.нар. четци. Първоначалната инвестиция ще бъде за сметка на сервизите, а според някои прогнози – на държавата, ако реши да ги „компенсира” и тях. Само дето подобен разход май не е разписан в бюджета. Разходът той е многомилионен. Няма данни за обявен търг за доставчик на техниката, нито за индикативни цени, които да гарантират, че няма да стане както винаги – да се надуе в пъти цената над нормалната.
Крайната сметка обаче ще бъде платена от всички притежатели на моторни превозни средства в цената на прегледа. Новите стикери ще бъдат двойно по-скъпи, а слагането им с включена инвестиция ще вдигне още стойността, въпреки че според закона всъщност само 0,25% от возилата ще бъдат наистина прегледани. Записано е в закона.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар