Реконструирана за 28 млн. лв. пречиствателна станция бе открита край Плевен (снимки)

Реконструирана за 28 млн. лв. пречиствателна станция бе открита край Плевен (снимки)

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Реконструираната пречиствателна станция за отпадни води за населени места в общините Плевен и Долна Митрополия бе открита официално днес. Нейното обновяване и модернизиране е част от проекта за интегриран воден цикъл на двете общини.

Вижте снимкиНа откриването присъстваха заместник-кметовете на община Плевен Стефан Милев и арх. Невяна Иванчева, на община Долна Митрополия Георги Йончев, Антон Тонев, заместник главен директор на Главна дирекция „Оперативна програма „Околна среда“ в Министерство на околната среда и водите и други.


При изпълнението на ремонта на пречиствателната станция, разположена край плевенското село Божурица, е извършена реконструкция и модернизация на водната линия и линията за третиране на утайките, включващи доставка и монтаж на машини и съоръжения, и изграждане на система за управление, контрол и събиране на данни (SCADA). Изградени са нови сгради и съоръжения. Вложените средства са в размер на 27 888 800,00 лв. без ДДС, изпълнител е ДЗЗД „Чиста вода“.


Снимка: БТА

Проектът „Интегриран воден цикъл Плевен – Долна Митрополия“ се реализира в партньорство от двете общини с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Околна среда 2014-2020 г.“, съфинансирана от Европейския съюз по Кохезионния фонд. Неговата обща стойност е 117 150 300, 52 лв., от които безвъзмездната финансова помощ възлиза на 87 911 636, 37 млн. лв. По думите на Стефан Милев изпълнението на проекта е дало възможност на двете общини да подобрят значително качеството на водата за битови цели.


Снимка: Bulphoto

В рамките на проекта са изградени канализационни и водопроводни мрежи в селата Ясен и Буковлък, в градовете Тръстеник и Долна Митрополия, както и довеждащи колектори.

Източник: dir.bg

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар